2015. október 12., hétfő

Csokoládés őzgerinc

Még szeptember elején, a névnapomkor leptem meg ezzel a süteménnyel a kollégáimat. A süti nem túl mutatós, de annál finomabb. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
14 dkg vaj
21 dkg porcukor
4 tojás sárgája
vaníliás cukor
10 dkg reszelt csoki / tortadara
1 kanál kakaó
12 dkg darált dió / mandula
1/2 cs. sütőpor
1 marék zsemlemorzsa
1 marék liszt
4 tojás felvert habja
10 dkg olvasztott étcsoki vagy főzött csoki (recept itt ) a tetejére


Legelőször felverjük a tojások fehérjét, majd ezt picit félre tesszük. A vajat és a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral ill. a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tortadarát és a kakaót, a darált diót ill. a sütőporral elkevert lisztet és zsemlemorzsát. A legvégén óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját és egy zsírozott, lisztezett őzgerincsütő formába simítjuk a masszát. 

Az egészet barnára sütjük. Miután kihűlt, még csokimázzal vonjuk be. Szórhatunk vágott diót / mandulát a tetejére, de díszíthetjük egyéni ízlés szerint is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése