2012. április 4., szerda

Egyszerűen sósat- túrós pogácsa

Már olyan régen nem írtam a blogra, hogy szinte szabadkozni sem merek. De a nagyböjt miatt - nálam legalábbis - a sütemények és a sütés kicsit háttérbe kerültek. Bár Húsvétra készülődve egy-két jó recept biztosan jól jött volna, de az idő szűkössége miatt sajnos most ez is elmarad. Ettől függetlenül azért egy sós receptjét osztanám meg Veletek. Ez a család kedvenc túrós pogácsája. Egyszerű és nagyon finom. Érdemes kipróbálni. Viszont jó ha előre gondolkodunk, mert bár az összeállítása és az elkészítése is egyszerű, de rá kell számolni azt is, hogy legalább egy éjszakára hűtőbe kell tennünk a tésztát.


Túrós pogácsa

Hozzávalók: 
25 dkg margarin
25 dkg túró
25 dkg liszt
só ízlés szerint
tojás a kenéshez
reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókat összegyúrjuk és kétszer-háromszor hajtogatjuk a tésztát.
Ezután fóliába csomagolva 1 napot (vagy egy éjszakát) hűtőben pihentetjük. Másnap kivéve kinyújtjuk és pici pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Tetejét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, végül sütőpapírra helyezve kb.175 fokon sütjük.