2011. október 31., hétfő

Egyszerű és nagyszerű - Vaníliás kifli

Egy újabb aprósütemény, ami nem marad el egyetlen családi ünnepről sem. Hogy miért? Mert mindenki szereti. Finom, ropogós, omlós és nagyon eteti magát. És nem utolsó sorban mellette szól még az is, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni.

Vaníliás kifli

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg vaj/margarin
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió

A hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk, majd deszkára rakjuk.


Az összegyúrt tésztából hosszú vékony rudakat hengergetünk, ezeket egyenletes hosszúságú kisebb rudakra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kifli formájúra alakítjuk őket.

A kifliket előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Tepsiből kivéve már nem forrón, de még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése