2011. augusztus 8., hétfő

Egy falusi lagzi receptje(i) – II.

Süteménycsomag  

A kép egy kis ízelítő abból, hogy mi is következik. Nálunk így néz ki egy süteményes csomag. Ebből fogunk csemegézni.

Lássuk mivel is kezdjük:
Finom linzer


Finom linzer

Ezt a sütit soha nem szabad kihagyni, amolyan mindenki kedvence. Egyszerű, gyors és nem utolsó sorban a legfinomabb linzer recept. Az esküvőre 4 adag készült belőle.

Hozzávalók:
25 dkg cukor
1 tk. vaníliás cukor
25 dkg margarin
5 tojás sárgája
50 dkg finomliszt
pici sütőpor
Az összeragasztáshoz házi sárgabaracklekvár


A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát deszkán kinyújtjuk és virág alakú linzerszaggatóval szaggatjuk. Jó, ha figyelünk arra is, hogy ugyanannyi teteje és alja legyen. Bár ha nem úgy jön ki, az sem baj, legfeljebb azonos formájúakat ragasztunk össze a végén vagy esetleg lekvár nélkül azonnali megevésre kárhoztatjuk őket.

A kiszaggatott linzervirágokat világos színűre sütjük, majd kihűlve finom házi baracklekvárral összeragasztjuk. Én ilyenkor szeretem a legjobban, amikor még friss és ropogós a tészta.




1 megjegyzés:

  1. Kedves Mirice a linzernél az 5 tojás helyett mennyi a minimum? Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés